Pari viikkoa sitten oli kauden ensimmäiset suuret kilpailut nimittäin maailmancup Venäjän Tseljabinskissä. Kilpailen maailmancupissa 500 ja 1000 metrillä B-ryhmässä, perjantaina ja lauantaina oli 500m sekä sunnuntaina 1000m. Perjantain 500m oli debyyttini aikuisten maailmancupissa. Kilpailut sujuivat ihan hyvin, viikonlopun saldona oli kauden parhaat ajat molemmilla matkoilla.

Siitä seuraavana viikonloppuna eli noin viikko takaperin meillä oli seuraava maailmancupin osakilpailu Kazakstanin Astanassa. Siellä kilpailuohjelmassa oli samat matkat eli 500 ja 1000 metriä. Sunnuntain tonni sujui todella hyvin mutta 500m luisteluissa oli pieniä ongelmia. Viikonlopun saldona oli kuitenkin paras maailmancup sijoitus nimittäin B-ryhmän sija 10. 500 metrillä.

Tällä hetkellä olen Hollanin Heerenveenissä, jossa meillä on jälleen maailmancupin osakilpailu. Kilpailuohjelmassa on jälleen samat matkat kuin edellisinäkin viikonloppuina. Pikku hiljaa luistimia terotellessa jännitystäkin rupeaa ilmestymään mutta sehän on vain hyvä asia. Täällä Heerenveenissä on tosi upea halli ja kun pikaluistelu on todella suosittu laji Hollannissa voi katsomoon odottaa monta tuhatta kannustavaa ihmistä mutta mitä luultavammin B-ryhmän luistelujen aikana yleisö ei ole täynnä, lähinnä sitten A-ryhmän luistelujen aikana.

Heerenveenin kilpailuista YLE esittää perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina koosteet päivien kilpeiluista.

Elina

Categories: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *