Terveisiä Dallasin lentokentältä. Odottelen täällä jatkolentoa kohti Suomea. Nyt on vuoden 2017 kilpailut takana päin. Syyspuoliskon viimeset maailmancup-kilpailut käytiin Kanadan Calgaryssä ja USA:n Salt Lake Cityssä. Näiden kaupunkien hallijäät ovat maailman nopeimpia. Itseasiassa Salt Lake Cityn jää on vielä hieman nopeampi, siitä kertoo se, että siellä on tehty suurin osa maailmanennätyksistä. Nytkin niitä muutama siellä nähtiin.

Pikaluisteluhalli, Calgary

Pikaluisteluhalli, Salt Lake City

Kaksi päivää ehdin kotona olemaan edellisen maailmancup -reissun jälkeen. Siinä ajassa ehti justiin pestä pyykit ja pakata uudelleen. Lähdettiin kolme viikkoa sitten keskiviikkona matkaan kohti Calgaryä. Perillä oltiin siis reilu viikko ennen kilpailujen alkua. Ensimmäinen päivä totuteltiin Calgaryn ilmastoon. Calgary on muuten Kanadan aurinkoisin kaupunki ja sijaitsee noin 1150 metrin korkeudessa meren pinnasta. Ensimmäisen totuttelu päivän jälkeen siirryttiin jäälle ja siellä ehdittiin treenata useampi päivä ennen kilpailuihin valmistautumista. Kilpailut alkoivat omalla kohdallani lauantaina 1000m luistelulla ja jatkui sunnuntaina 500m luistelulla. Lauantain tonnin aika oli 1.18,9 ja sunnuntain 500m aika 39,03. Molemmat olivat kauden parhaat aikani.

Kilpailujen jälkeen maanantaina lähdettiin koko pikaluisteluorkesterin kanssa kohti Salt Lake Cityä. Salt Lake City sijaitsee noin 1300 metrin korkeudessa. Maanantai meni matkustaessa ja tiistaina päästiinkin sitten tutustumaan SLC:n jäähän. Siellä kilpailut alkoivat minun kohdallani perjantaina 500 metrin kilpailulla, jatkui lauantaina samaisella matkalla ja päättyi sunnuntain 1000 metriin. Kaikilla matkoilla paransin edellisviikonlopun aikoja, perjantain 500m aikaan 38,80, lauantain 500 metrillä sivusin nimissäni olevaa SE:tä ajalla 38,70 ja sunnuntain 1000m aikaan 1.18,5.

Nämä kauden neljä ensimmäistä maailman cup-kilpailua olivat olympiakarsintoja, joista hankittiin maapaikkoja. 500 metrillä saavutin Suomelle maapaikan. Se ei automaattisesti tarkoita sitä että Olympialaisissa kilpailisin, vaan vielä Suomen Olympiakomitean pitää tehdä valinta Suomen joukkueeseen. Tässä siis riittää vielä jännitettävää.

Lääkärimme Kirsi oli Calgaryssä mukana

 

Categories: maailmancup

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *