Niin kuin keväällä kauden jälkeen totesin ”yksi matka on tullut päätökseen”. Nyt nämä sanat saavat toisen merkityksen, koska olen päättänyt lopettaa huippu-urheilu urani pikaluistelijana.

Pikaluistelu tulee aina olemaan minulle rakas laji, en muista aikaa, jolloin en olisi luistellut ja kulkenut Seinäjoen jääurheilukeskuksessa. Tämä elämänmuutos tulee olemaan suuri ja tuskin helppo, mutta nyt on aika uusille seikkailuille ja tavoitteille. Elämä tuo tullessaan varmasti hienoja uusia asioita. Aion muun muassa jakaa sitä tietoa eteenpäin, mikä minulle on vuosien aikana kertynyt.

Olen saanut tämän lajin parista ikuisia ystäviä, unohtumattomia kokemuksia, suuren osan identiteettiäni, paljon onnen ja ilon hetkiä, onnellisuutta sekä paljon muita hienoja asioita. On ollut hienoa asettaa tavoitteita ja unelmoida sekä saavuttaa niitä.

Olen kannatellut Suomen naispikaluistelua lähes yksin tämän vuosikymmenen. Uskon ja toivon koko sydämestäni, ettei seuraavaksi kulu 38 vuotta ennen kuin seuraava suomalaisnainen kilpailee olympialaisissa.

Päätös lopettamisesta on useamman asian summa ja pidemmän ajan kuluessa syntynyt päätös. Yksi iso tekijä kotimaan halliolosuhteen puutteen lisäksi on se, että olen viimeiset kymmen vuotta harjoitellut selkävaurion kanssa. Useimmiten olen pystynyt pitämään selän lähes oireettomana, mutta huippu-urheilun tuoman rasituksen ja iän karttuessa se on aiheuttanut lisää haasteita. Pelko siitä, että huippu-urheilu rikkoisi sitä liikaa, on liian suuri.

Olen todella kiitollinen siitä, että sain elää unelmaani ammattiurheilijana. Suuri KIITOS kahdelle valmentajalle, joiden kanssa olen tehnyt pisimpään yhteistyötä urani aikana, Pirjo ja Aimo. Ilman teitä en olisi saavuttanut olympiaunelmaani. Haluan myös vielä kerran kiittää teitä kaikkia, jotka olette auttaneet ja tukeneet minua urheilu-urallani – valmentajia, yhteistyökumppaneita ja muita tukijoita, lihashuoltajia, fysioterapeutteja, henkilökohtaisia lääkäreitä, perhettä, puolisoa, muita läheisiä, ystäviä, pikaluisteluperhettä, Seinäjoen Urheilijoita, Suomen Luisteluliittoa ja kaikkia teitä, jotka olette tukeneet ja tsempanneet minua urani aikana.

Moikataan kun tavataan 🙂
-Elina

 

I made a decision that I will quit my career as a speedskater. I want to thank you all my skating friends, old teammates and coaches and all you who supported me in my career.

Best Regards,
Elina

Tästä se kaikki alkoi. Seinäjoen jääurheilukeskuksen tekojäältä äidin trikoo päällä ja hokkaripikaluistimet jalassa vuonna 1997.

ja tähän se päättyi. Unelmien toteutumiseen, Pyeonchangin talviolympialaisiin vuonna 2018.

Parhaimmat saavutukset:
Olympialaisissa 28. sija 500m.
EM-kilpailut 11. sija 500m ja 16. sija 1000m.
Matkakohtaiset MM-kilpailut 24. sija 500m.
Sprinttereiden MM-kilpailut 15. sija.
Maailman cupissa B-ryhmän voitto.

Ensimmäinen ja ainut suomalaisnaispikaluistelija, joka on alittanut 40 ja 39 sekunnin rajan 500 metrillä ja 1.20 ja 1.19 ajan 1000 metrillä.

Useita suomenennätyksiä ja Suomen mestaruuksia.

 

Categories: Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *